Mercedes-Benz Vans TopClass: certificaat voor 110 studenten, helft stroomt door naar organisatie

We leven in een snel veranderende wereld en daardoor is de Mercedes-Benz organisatie altijd op zoek naar een generatie werknemers met vernieuwende ideeën. CENSES helpt het merk al geruime tijd met de Mercedes-Benz Vans TopClass.

De TopClass geeft het vakmanschap, klantgericht handelen, innovatief denken en de vitaliteit van ambitieuze studenten die zich bevinden in het voorlaatste jaar van hun technische opleiding een extra boost. Ze volgen praktijkgerichte trainingen en voeren uitdagende bedrijfsopdrachten uit bij de Mercedes- Benz Van ProCenters.

De grens over
Het programma is inmiddels uitgerold in heel Nederland en een groot deel van België. Krijn Jansen: “We hebben al aan ruim 100 studenten een certificaat voor het eerste deel van het programma uit kunnen reiken. Naar verwachting zal minstens de helft van hen straks binnen de Mercedes-Benz dealerorganisatie blijven werken.”

Taner (22): “Ik ken het merk nu 100%”
Een van de talenten uit de Mercedes-Benz Vans TopClass is Taner Kokden (22). Hij rondde de opleidingen Eerste Autotechnicus niveau 3 en Technisch Specialist niveau 4 af en is nu bezig met Technisch Leidinggevende niveau 4. “Naast mijn studie werk ik met veel plezier bij Louwman Mercedes Benz in Veghel, op de Vans-afdeling. De Mercedes-Benz Vans TopClass heeft ervoor gezorgd dat ik het merk en de techniek door en door ken en begrijp. Het mooiste moment vond ik het bezoek aan het hoofdkantoor van Mercedes-Benz en natuurlijk het onvergetelijke en ontzettend leerzame fabrieksbezoek.”