Prinsjesdag 2020: geld voor stages en leerwerkbanen

Het zal niemand ontgaan zijn: de coronacrisis heeft grote gevolgen voor het hele onderwijs.Het kabinet maakte op Prinsjesdag bekend dat het de onderwijssector in 2021 ondersteunt met € 195 miljoen.

Studenten in het mbo en hoger onderwijs die bijna afstuderen krijgen van Rutte een bijdrage van maximaal 3 maanden les-, cursus-, of collegegeld. Daarnaast wordt het geld besteed aan stages en leerwerkbanen voor praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, vmbo-leerwerktrajecten en mbo.

Stip aan de horizon
Daar worden wij van CENSES enthousiast van! Stages en werkopdrachten zijn dé middelen om de student de stip aan de horizon te laten zien. Overigens is daar meer voor nodig dan een potje van het kabinet. Het verlangt van het bedrijfsleven dat ze blijven investeren in jong talent. En het vraagt van onderwijsinstellingen dat ze wendbaarder worden , ook in deze uitzonderlijke tijden.

Blijf praten!
Ons advies? Blijf in dialoog met elkaar en behoudt de focus op flexibiliteit. Zo weten we elkaar steeds weer te vinden en bouwen we samen aan een betere connectie tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Met ons in gesprek? Doen!