Vrouwen power in de werkplaats “We voegen pit en klasse toe aan de sector”

Het is 2021 en dus hartstikke normaal dat er naast een heleboel mannen ook steeds meer vrouwen hun weg naar de werkplaats weten te vinden. We vroegen 5 vrouwelijke talenten uit de Mercedes-Benz TopClass wat zij toevoegen aan de automotive sector.

Caroline Knaepkens

“Vrouwen voegen extra pit en klasse toe aan de sector, dat zie ik elke dag opnieuw. Ik ben in ons bedrijf niet de enige vrouw en dat voelt goed. Ik heb het erg naar mijn zin bij Mercedes-Benz. Zeker bij een vroege shift is het in de ochtend een drukte van belang, wanneer klanten hun wagens binnenbrengen. Daarna ga ik aan de slag met het voorbereiden van de werkkaarten voor de dagen erna. Daarnaast neem ik de telefoon op en probeer ik de mensen zo goed mogelijk te helpen.”

Eileen van Helden

“Vrouwen kunnen het net zo goed maken in de techniek als mannen. We werken netjes en zorgen dat alles op tijd en goed is gemaakt. Ik vind mijn vak onwijs afwisselend; de ene dag is het veel diagnose en elektrische schema’s, de andere dat zijn het volop mechanische werkzaamheden. Ik heb het erg naar mijn zin op stage. Geweldig om in de garage te kunnen werken! Het is wel wennen om de enige vrouw in de werkplaats te zijn en het is soms moeilijk qua kracht, maar ik ben niet alleen; er werken bij ons ook vrouwen bij de receptie en eentje bij het onderdelen-afhaalpunt.”

Tessa Vos

“Wat vrouwen toevoegen? Ik denk een hele onderscheidende werksfeer en een andere kijk op bepaalde dingen. Ik vind dat wij als vrouwen veel toevoegen aan deze wereld omdat we met weinig zijn en het dus heel uniek is. En er zouden echt meer vrouwen gemotiveerd moeten worden om het ook te gaan doen. Het is zwaar werk maar soms moet je slim zijn in plaats van sterk. Ik heb het enorm naar mijn zin! Ik vind het fijn om in deze wereld te mogen werken en het is prettig dat iedereen je accepteert ondanks dat je een vrouw bent”

Marjolein Dopmeijer en Nicole Vink 

“Wij vinden dat vrouwen heel veel toevoegen binnen de automotive sector. Naast het feit dat wij als vrouw dezelfde klusjes kunnen klaren als de man, hebben wij ook een heel ander inzicht en zorgen wij voor een andere en zeer gezellige sfeer binnen het bedrijf. Wij hebben het heel erg naar ons zin binnen het bedrijf. Als vrouw is het niet echt anders vinden wij. Wat ook heel prettig is, is dat de mannen je graag willen helpen als je ergens hulp bij nodig bent.”